Uncategorized

Foarte gustos Kuglof cu fructe uscate… Aceasta este una dintre cele mai bune rețete…

Se poate coace într-o formă de kuglof sau orice altă formă. Dacă îl coaceți într-o tavă dreptunghiulară, îl puteți tăia în cuburi. Oricum ați decide, veți obține un desert minunat care va parfuma casa într-un mod irezistibil.

Ingrediente necesare:

120 g unt moale, 6 linguri de ulei, 150 g zahăr, 1 zahăr vanilat, un praf de sare, 2 ouă, 250 g cremă de brânză proaspătă semigrasă, 370 g făină, 1 praf de copt, 5 linguri de lapte, 150 g caise uscate (înmuiați în lichior), 100 g stafide (înmuiați în lichior) și zahăr pudră pentru presărat.

Mod de preparare:

Ungeți și tapetați forma de kuglof. Tăiați caisele uscate în bucăți mici. Bateți untul moale cu un mixer până devine cremos. Adăugați pe rând uleiul, zahărul, zahărul vanilat și sarea, mixând bine după fiecare.

Adăugați câte un ou, bătând jumătate de minut la viteză maximă după fiecare ou, apoi încorporați brânza proaspătă.

Amestecați făina cu praful de copt și cerneți-le. Adăugați jumătate din făină în compoziție, mixând la viteză medie. Adăugați laptele, apoi restul de făină. Adăugați stafidele și caisele uscate tăiate și amestecați ușor la viteză mică.

 



Turnați aluatul în formă și nivelați. Coaceți timp de aproximativ 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lăsați kugloful copt să se răcească 10 minute în formă, apoi scoateți-l pe un grătar.