Uncategorized

3 ouă, 3 mere și 5 minute de timp pentru o prăjitură perfectă pentru fiecare zi…

La început, într-un vas adânc pentru mixat, sparge cele trei ouă care au stat la temperatura camerei, apoi bate-le spumă cu un mixer electric. În timp ce mixezi, adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până când acesta se topește complet.

Adaugă și un pliculeț de zahăr vanilat. La final, ar trebui să obții un amestec ușor și cremos din ouă. Rândește puțină coajă de lămâie pe răzătoarea fină și adaug-o în amestec. Nu uita să speli bine lămâia și să o freci cu bicarbonat de sodiu înainte.

Apoi, începe să adaugi treptat făina în timp ce mixezi continuu cu mixerul. Vei avea nevoie de un total de 150 g de făină. Și la final, nu uita să adaugi și un pliculeț de praf de copt. Continuă să mixezi până când ingredientele se omogenizează.

În amestecul omogenizat, începe să adaugi treptat uleiul într-un fir subțire, în timp ce mixezi continuu. La final, adaugă și cele două linguri de apă fierbinte. Și încă o dată, mixează pentru a obține un amestec neted, omogen și cremos.

Alege trei mere ferme, de preferință cu culori diferite, și spală-le bine cu apă rece, apoi lasă-le într-o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet. După ce le-ai frecat bine, taie-le cubulețe de dimensiunea unei înghițituri. Dacă suspectezi că merele sunt foarte tratate, atunci le poți curăța înainte de a le tăia.

Un vas mai mic, cu un diametru de 20 cm, tapetează-l complet cu hârtie de copt (fundul și marginile), un pic uns cu ulei pentru a se lipi mai bine hârtia. În vasul astfel pregătit, toarnă cubulețele de mere tăiate.

Poți folosi și un vas mai mare, dar în acest caz, prăjitura va fi mai joasă. Distribuie uniform bucățile de mere și mișcă vasul. Deasupra, toarnă amestecul pregătit, asigurându-te că acoperi toată suprafața deasupra tuturor merelor.

Uniformizează suprafața cu o lingură, apoi mișcă ușor vasul și dă-l ușor cu palma de masă pentru a umple toate golurile dintre bucățile de mere. Pune la copt într-un cuptor bine preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 de minute, în funcție de cuptor.

Când prăjitura este coaptă, scoate-o din cuptor și, în timp ce se răcește, pregătește amestecul pentru presărat: într-un vas adânc, pune patru linguri de zahăr și o linguriță plină de scorțișoară. Amestecă. După ce prăjitura s-a răcit puțin, îndepărtează marginile și hârtia de copt.

 



Pune o farfurie mare de servire deasupra și răstoarnă prăjitura. Îndepărtează și hârtia de copt de la fund, apoi presară prăjitura deasupra cu amestecul de zahăr și scorțișoară. Și asta e tot, prăjitura ta este gata.