Uncategorized

CAȘCAVALCĂ ÎN 20 DE MINUTE…

Cașcavalurile sunt gustări sărate foarte gustoase, perfecte pentru copii, dar și pentru adulți. Se pregătesc foarte repede și simplu, iar gustul este irezistibil. Mai jos găsiți câteva versiuni ale rețetei:

 

 

Ingrediente necesare pentru aproximativ 25 de bucăți: 250 g iaurt sau smântână, 1 plic de praf de copt, 1 linguriță de sare, 150 g cașcaval ras, 250-300 g făină. Și încă: 1 ou pentru uns și susan pentru presărat.

Mod de preparare: puneți toate ingredientele într-un castron adânc și frământați un aluat neted. Puteți înfășura aluatul în folie alimentară și să-l lăsați la frigider să se odihnească timp de o jumătate de oră, dar acest pas poate fi omis.

Apoi, întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor pe o suprafață presărată cu făină până la o grosime de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar (puțin presărat cu făină) tăiați forme rotunde (formele și dimensiunile cașcavalurilor pot fi alese după preferință).

Puneți cercurile tăiate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă doriți, ungeți-le deasupra cu un ou bătut și presărați susan sau alte semințe după preferință (chimion, semințe de negrușcă, semințe de in, mac, floarea-soarelui…).

Coaceți cașcavalurile în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de aproximativ 15 minute sau până când capătă o culoare aurie frumoasă.

Am făcut o porție dublă / Rețetă și fotografie de Maria Karapetrovska. Citiți și următoarea rețetă de crackere cu cașcaval:

CRACKERE CU CAȘCAVAL. Cantitatea ingredientelor este mică, fiind oferită ca măsură de bază, dar, dacă doriți, puteți face o cantitate mai mare, dublând sau triplând cantitățile.

INGREDIENTE:

  • 45 g făină,
  • ½ linguriță sare de mare,
  • 30 g unt,
  • 55 g cașcaval Cheddar,
  • 1-2 lingurițe apă; se coace la 180 de grade – 8-10 minute.

Poate că vi se pare că ingredientele sunt puține, dar dacă doriți, puteți dubla sau tripla cantitățile pentru a face o cantitate mai mare.

MOD DE PREPARARE:

Într-un procesor de alimente sau într-un bol pentru amestecare, puneți făina, untul moale la temperatura camerei și cașcavalul ras.

Mixați câteva minute (în câteva impulsuri) până când ingredientele se combină. Adăugați două lingurițe de apă în amestec, apoi mixați din nou.

Din amestecul obținut formați o bilă, înfășurați-o în folie alimentară, aplatizați-o cu mâinile pentru a obține un pătrat și lăsați aluatul să se odihnească în frigider timp de 30 de minute.

Apoi întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor, de preferat între două folii (sau cel puțin acoperit cu o folie deasupra, pentru a facilita lucrul).

Apoi, cu o formă pentru tăiat biscuiți, tăiați forme și figuri după dorință și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Resturile de aluat se adună și se repetă procedura până se consumă tot.

 



Coaceți crackerele în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute.