Uncategorized

Aceasta este cea mai frumoasă tortă pentru care s-a scris vreodată o rețetă…

Una dintre tortele preferate, care se mănâncă mereu în întregime la aniversări. Se taie frumos, este suculentă și cremoasă, iar combinația de nuci și ciocolată pare să fie favorita tuturor. Este compusă din mai multe straturi diferite, iar fiecare felie se topește în gură. Este excelentă și pentru acoperirea cu fondant.

INGREDIENTE pentru un blat (sunt necesare trei blaturi):

  • 5 albușuri,
  • 8-10 linguri de zahăr pudră,
  • 2 linguri de făină,
  • 5 linguri de nuci măcinate.

PENTRU CREMĂ:

  • 15 gălbenușuri,
  • 1 litru de lapte,
  • 5-10 linguri de zahăr,
  • 9 linguri de făină,
  • 250 g unt sau margarină pentru prăjituri,
  • 200-250 g zahăr pudră,
  • 200 g ciocolată,
  • 200 g nuci măcinate,
  • 180 g frișcă instant de vanilie,
  • 1 cană de lapte rece sau apă carbogazoasă.

Pentru decorare: torta poate fi decorată cu frișcă bătută de ciocolată sau frișcă bătută dulce, în care se adaugă ciocolată topită sau cacao dulce pudră. Dacă faceți tortul pentru ocazii speciale, îl puteți acoperi cu fondant și figurine (făcute acasă sau cumpărate).

Dacă îl pregătiți pentru fiecare zi sau nu vă plac fondanturile, puteți să-l acoperiți cu glazură de ciocolată sau să-l presărați cu ciocolată rasă, nuci măcinate și tocate…

Blaturile se coc în tavă sau formă de dimensiuni 30×20 cm sau cu dimensiuni aproximative.

MOD DE PREPARARE: După ce acoperiți tava cu hârtie de copt, încălziți cuptorul la 200 de grade, pentru că aluatul pentru blaturi se prepară rapid. Separați albușurile de gălbenușuri în vase separate. Bateți albușurile spumă cu adăugarea treptată a zahărului.

Când obțineți o spumă tare și lucioasă, adăugați făina cernută și nucile măcinate, apoi amestecați cu grijă cu o lingură pentru a omogeniza ingredientele, dar fără a pierde din consistența pufoasă a spumei. Distribuiți uniform în tavă și neteziți suprafața.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 7 minute sau până când considerați că este gata. Repetați aceeași procedură încă de două ori, coacând în total trei blaturi identice (în timpul asamblării tortului, fiecare blat poate fi ușor umezit cu lapte pentru a fi mai suculent).

Pregătirea cremei: Separați 200 ml de lapte, iar restul de 800 ml puneți-l într-o cratiță la fiert. Bateți gălbenușurile spumă cu 5 linguri de zahăr sau mai mult, după gust.

Adăugați 9 linguri de făină și cele 200 ml de lapte păstrate. Amestecați bine pentru a obține o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Când laptele începe să fiarbă în cratiță, reduceți focul și adăugați amestecul de gălbenușuri.

Amestecați continuu și gătiți crema până se îngroașă bine, ca un budincă. Luați-o de pe foc și împărțiți-o imediat în două părți egale. Într-o parte adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați până se topește. Aceasta este crema maro.

În cealaltă parte a cremei, adăugați nucile măcinate și amestecați bine pentru a le incorpora în compoziția caldă. Lăsați ambele creme să se răcească, amestecând din când în când sau acoperiți-le cu folie alimentară pentru a evita formarea crustei.

După ce s-au răcit, bateți-le din nou, iar în fiecare cremă adăugați jumătate din untul moale, bătut spumă anterior. Amestecați-le cu mixerul până se omogenizează.

Rămâne doar să bateți frișca de vanilie cu laptele și să începeți asamblarea tortului. Puteți face asta pe un platou special pentru torturi sau într-o tavă acoperită cu folie, pentru a putea scoate tortul mai târziu pe un carton decorativ pentru torturi.

ASAMBLARE: blat, cremă maro, cremă galbenă, blat, toată crema de nuci, blat, cremă maro, cremă galbenă… Lăsați tortul să se răcească bine în frigider, iar înainte de decorare ar fi bine să puneți tortul timp de o oră în congelator.

 


 

SFAT: Am stropit toate blaturile cu puțin lapte pentru a fi mai suculente. Înainte de fiecare nouă preparare a blatului, spălați vasul și paletele mixerului, apoi uscați-le bine.