Uncategorized

Vecinii strigă peste gard când gătesc acest fel de mâncare…

Într-o tigaie, adaugă puțin ulei vegetal și puțin unt, apoi adaugă ceapa tăiată mărunt. Prăjește câteva minute până se înmoaie și devine sticloasă, iar în acest timp, curăță ciupercile proaspete și taie-le în feliuțe subțiri.

Adaugă-le în tigaie peste ceapa călită, amestecă și prăjește-le puțin, apoi adaugă supa. Dacă în acel moment nu ai supă, poți folosi apă simplă în care ai adăugat puțin condiment vegetal (vegeta) sau ai dizolvat o cubură de supă de vită sau de legume.

Apoi, adaugă și smântâna lichidă neutră și amestecă până se uniformizează totul. Continuă să gătești la foc moderat, amestecând ocazional pentru a nu se arde. De asemenea, condimentează cu sare și piper negru, precum și alte condimente după gust.

Când sosul se îngroașă și excesul de lichid se evaporă, adaugă parmezanul ras, gustă și dacă este necesar, adaugă mai multă sare. Adaugă și unul sau mai multe căței de usturoi după gust, tăiați mărunt sau răzuiți (prin presare).

 


 

Amestecă și mai gătește câteva minute până când toate condimentele se uniformizează și sosul dobândește consistența și cremozitatea dorită. Când felul de mâncare este gata, presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat mărunt și servește-l cald ca garnitură sau ca un fel de mâncare de sine stătătoare.