Uncategorized

Prăjitură turcească cu măsuri cu paharul…

Mai întâi, pregătiți siropul de zahăr pentru a avea timp să se răcească. Într-o cratiță, puneți apa împreună cu zahărul, apoi încălziți la foc. După ce începe să fiarbă, lăsați să fiarbă timp de 2-3 minute și adăugați câteva picături de suc de lămâie. Apoi, luați siropul de pe foc și lăsați-l să se răcească.

Pentru biscuiți, pregătiți un vas adânc pentru mixat și un mixer. Puteți folosi o ceașcă de ceai sau un pahar pentru a măsura ingredientele, dar dacă preferați să cântăriți, v-am scris ingredientele și în grame. Mai întâi, bateți spumă ouăle, adăugând treptat zahărul și un praf de sare.

După ce bateți bine ouăle, adăugați un pahar de griș și un pahar de mac. Amestecați, iar la final adăugați un pahar de ulei. Bateți totul bine cu mixerul până când ingredientele devin o compoziție omogenă.

Pregătiți forma și tapetați-o cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă de tort cu diametrul de 26 cm. Puteți folosi și altă tavă mai mică sau o tavă de dimensiuni medii, iar prăjitura o veți tăia în pătrate. Turnați compoziția în formă și scuturați puțin.

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Scoateți biscuiții coapte din cuptor, înțepați-le cu o scobitoare și turnați siropul răcit peste prăjitura fierbinte.

În timp ce prăjitura se răcește, într-un vas separat bateți frișca, apoi într-un alt vas amestecați brânza cremoasă cu smântâna și adăugați treptat frișca, amestecând până obțineți o cremă uniformă.

 


 

Întindeți uniform crema de brânză și frișcă peste prăjitură. Lăsați prăjitura la frigider să se răcească și crema să se întărească. Tăiați prăjitura rece după preferință. Prăjitura mea nu era complet rece când am tăiat-o, dar tot a ieșit delicioasă. Ulterior, crema s-a întărit foarte bine și bucățile s-au tăiat mai frumos.