Uncategorized

CELE MAI BUNE PLĂCINTE MOI GATA ÎN 10 MINUTE…

4 căni (de 200 ml) făină, 1,5 căni apă, 2 linguri drojdie uscată (instant), 2 linguri zahăr, 1 linguriță sare. De asemenea, veți avea nevoie de ulei pentru prăjit plăcintele.

Mod de preparare: aluatul pentru acest tip de plăcinte nu se frământă – se amestecă cu o lingură! Acest aluat poate fi pregătit seara sau dimineața devreme. Dacă îl pregătiți seara, folosiți apă rece, iar dacă îl pregătiți dimineața, folosiți apă caldă. În acest caz, este necesar să treacă o oră de la momentul în care ați pregătit aluatul, până la prăjirea plăcintelor.

Pregătirea aluatului seara: Într-un bol adânc în care veți frământa aluatul, dizolvați drojdia și zahărul cu apă rece sau călduță și așteptați 5 minute pentru activare. Adăugați făina și sarea, apoi continuați să amestecați cu o lingură până când obțineți un amestec omogen.

Acoperiți bolul cu un capac, iar dacă nu are capac, acoperiți-l cu folie de plastic unsă sau o pungă și puneți-l în frigider. Dimineața, scoateți aluatul, încălziți uleiul într-un vas adânc sau în friteuză (pentru că plăcintele trebuie să plutească în ulei).

Ungeți-vă mâinile cu ulei, apoi luați din aluat cât puteți prinde, întindeți plăcinta subțire și puneți-o în uleiul încins. Când se rumenește pe partea de jos, întoarceți-o pentru a se prăji și pe cealaltă parte, până devine aurie.

Plăcintele se prăjesc foarte repede, așa că trebuie să aveți grijă să nu le ardeți (când vă întoarceți, ele pot deja să se fi ars). Scoateți-le și așezați-le pe șervețele de hârtie. Așa pregătite, le puteți mânca atât în variantă sărată, cât și dulce: presărate cu zahăr pudră sau servite cu brânză și iaurt.

Pregătirea aluatului pentru aceeași zi: Într-un bol adânc dizolvați drojdia și zahărul cu apă caldă și așteptați 5 minute să se activeze. Adăugați făina și sarea, apoi continuați să amestecați cu o lingură până când ingredientele se combină și obțineți un amestec omogen.

Acoperiți bolul și lăsați-l timp de 15 minute până își dublează volumul. Amestecați din nou aluatul, acoperiți-l și lăsați-l de data aceasta să crească aproximativ 30-40 de minute, până își triplează volumul. Continuați cu procedura descrisă mai sus.

La ce trebuie să fiți atenți: Aluatul trebuie să fie alunecos și lipicios, așa că mâinile trebuie să fie unse. Puneți puțin ulei într-o farfurie și, înainte de a lua din aluat, ungeți-vă mâinile în farfurie. Aluatul trebuie să fie destul de moale, alunecos și lipicios, dar în niciun caz lichid.

 



Trebuie să-l puteți ține în mâini. Cantitatea de făină poate varia puțin. Dacă folosiți făină aspră, poate fi nevoie de o cantitate puțin mai mare (măriți cantitatea cu aproximativ o jumătate de cană).