Uncategorized

„Pâinea cu foi și brânză, fenomenală, dar atât de simplă… rețetă ușoară.”

Într-un bol mai adânc, dizolvați drojdia și zahărul în apă caldă cu 2 linguri de făină, apoi lăsați aproximativ 10 minute până se formează spumă.

Când drojdia este activată, adăugați cele două ouă, care au stat la temperatura camerei (să nu fie reci), uleiul, sarea și începeți să adăugați făina treptat.

Când devine compactă, frământați aluatul cu mâna, astfel încât să fie suficient de moale și elastic, fără a se lipi de mâini.

Când frământați un aluat moale, adăugați făina puțin câte puțin și amestecați treptat, deoarece întotdeauna depinde de făină câtă umiditate va absorbi, așa că poate fi necesar să folosiți puțin mai puțin sau puțin mai mult decât 550 g, așa cum este specificat în rețetă.

Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute, apoi formați-l într-un cilindru sau cum vă este mai ușor pentru a-l împărți în 12 părți egale. Fiecare bucată de aluat o frământați ușor și o modelați sub formă de bilă.

Fiecare bilă de aluat, cu ajutorul unui sucitor, o întindeți într-o foaie de dimensiunea unei farfurii mari, iar pe toată suprafața fiecărei foi ungeți cu unt topit. Presărați și brânză zdrobită după gust (puteți folosi brânză de vaci, brânză proaspătă sau ceva la alegerea dumneavoastră).

Așezați foile una peste alta, iar ultima foaie întindeți-o doar cu sucitorul și transferați-o peste celelalte. Plăcinta aranjată astfel se transferă într-o tavă rotundă bine unsă sau doar tapetată cu hârtie de copt.

Tăiați plăcinta în cuburi sau triunghiuri. Deasupra o ungeți cu 3-4 linguri de iaurt gros sau smântână lichidă neutră, încălzită anterior la temperatura camerei, și presărați generos susan sau semințe la alegerea dumneavoastră.

 


 

Puneți la copt într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ o jumătate de oră. Când este coaptă, ungeți-o deasupra cu puțin unt topit sau ulei de gătit.”**