Uncategorized

„Chifle moi ca sufletul… Se topesc în gură ca zăpada…

În laptele cald, dizolvați drojdia cu o linguriță de zahăr și o lingură de făină, apoi lăsați aproximativ 10 minute să se activeze. Apoi adăugați ouăle și amestecați.

Într-un bol mai adânc, cerneti 600 g de făină și amestecați cu sarea. Faceți o adâncitură în mijloc și turnați drojdia activată. Amestecați cu o lingură până se combină. Apoi, adăugați încă 200 g de făină și continuați să amestecați.

Când aluatul devine compact, turnați-l pe o suprafață înfăinată și împărțiți-l în trei părți. Este moale și puțin lipicios, dar așa trebuie să fie. Formați bile. Lăsați aluatul să fermenteze timp de 30 de minute.

Întindeți o foaie și ungeți-o cu 50 g de margarină, pliați cu a doua foaie, apoi ungeți și pe aceasta cu 50 g de margarină, și în final pliați cu a treia foaie.

Presărați puțină făină deasupra și întindeți o foaie mare cu o grosime de 0,5 cm. Apoi tăiați 24 de triunghiuri.

Umpleți-le după dorință și rulați-le ca pe croissante. Dacă în aluat puneți mai mult zahăr și mai puțină sare, atunci le puteți umple cu gem sau cremă.

Așezați chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le și lăsați-le să fermenteze timp de o jumătate de oră. Apoi ungeți-le cu ou și presărați-le cu susan.



Coaceți-le într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade, timp de 25 de minute.”**