Uncategorized

„Cel mai simplu TORT DE PLASMĂ din lume…

Topiți untul la o temperatură foarte mică sau în cuptorul cu microunde. Puneți biscuiții măcinați/plasma într-un vas mai adânc, apoi adăugați untul topit și sucul de lămâie. Amestecați cu o lingură sau spatulă, apoi și cu degetele.

Este necesar ca amestecul să fie bine uniformizat, adică untul și sucul de lămâie să fie absorbite în biscuiți, obținând o consistență de nisip umed. Turnați jumătate din amestec pe fundul unei forme de tort cu bază flexibilă de 25 cm.

Distribuiți uniform și presați cu lingura pentru a obține o bună bază a prăjiturii. Păstrați restul amestecului pentru final, când trebuie să presărați prăjitura deasupra.

PENTRU FILLING: Într-o cratiță, puneți jumătate de litru de lapte, adăugați patru linguri de zahăr, patru linguri de amidon, un gălbenuș de ou crud, o linguriță de extract de vanilie. Bateți bine cu un tel pentru a nu avea cocoloașe.

Puneți cratița pe foc mediu și fierbeți amestecul amestecând constant până se îngroașă ca un pudding. Când amestecul este încă fierbinte, adăugați în el 60 g ciocolată albă ruptă în cuburi și 100 g mascarpone (brânză proaspătă).

Amestecați bine până când toate ingredientele se topesc și se incorporează în cremă. Turnați amestecul peste baza de biscuiți, apoi distribuiți uniform și nivelați. Deasupra, presărați restul de firimituri.

 



Nivelați cu lingura deasupra, apoi turnați 100 ml lapte rece. Lăsați prăjitura în congelator să se răcească timp de aproximativ o jumătate de oră sau în frigider timp de aproximativ o oră, apoi presărați zahăr pudră deasupra și serviți.”**