Uncategorized

Gibanica care dansează în mâini…

Dizolvați drojdia în apa călduță cu o linguriță de zahăr și două linguri de făină, apoi lăsați să se activeze timp de 10 minute. Când începe să facă spumă, adăugați uleiul și începeți să adăugați treptat făina amestecată cu sarea.

Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu se lipească de mână. Lăsați-l acoperit să fermenteze timp de 10-15 minute, timp în care pregătiți umplutura. Apoi împărțiți-l în 8 părți și modelați fiecare într-o bilă. Lăsați-le acoperite timp de 5 minute.

Întindeți foile cât mai subțire posibil, iar dacă este necesar, folosiți făină pentru a preveni lipirea. Tapetați o tavă de dimensiune medie cu hârtie de copt și așezați prima foaie.

Puneți umplutura și presărați puțin ulei, apoi acoperiți cu a doua foaie.

Repetați procedeul până când materialul se termină. Pe ultima foaie turnați 1-2 linguri de ulei și tăiați întreaga plăcintă în cuburi. Turnați sosul de ouă și lapte și agitați ușor tava pentru a se distribui uniform.

 


 

Lăsați plăcinta să stea 30 de minute pentru a absorbi tot sosul, apoi coaceți timp de 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade.