Uncategorized

Doar în acest fel se face plăcinta cu foi gata pregătite….

12 foi gata pentru plăcintă, 250 g brânză fină, 250 ml smântână lichidă neutră pentru gătit, 100 g unt, 20 ml ulei și sare după gust. Procedura este următoarea: Mai întâi topiți untul la foc mic.

Adăugați în unt 2 linguri de ulei, iar la final adăugați smântâna pentru gătit. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele într-un amestec lichid alb lăptos – acesta este sosul pentru foi. Începeți să aranjați foile. Pentru fiecare rulou veți avea nevoie de 3 foi.

Fiecare foaie se unge cu sos, iar pe a treia puneți brânză. Puneți brânza sau urda din belșug, nu economisiți, plăcinta va fi și mai gustoasă. Îndoiți ușor marginile pentru a nu se vărsa umplutura, apoi rulați-o ca pe un rulou. Ruloul astfel împachetat îl tăiați în bucăți mai mici.

Puteți tăia bucățile la dimensiunea dorită. Apoi așezați-le într-o tavă unsă, tapetată cu hârtie de copt (pentru a fi mai ușor de curățat tava). Deasupra ungeți rulourile cu sosul rămas, iar ce rămâne turnați peste ele.

Lăsați câteva minute să absoarbă o parte din lichid, apoi puneți plăcinta la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de aproximativ 25-30 de minute.

 


 

Scoateți plăcinta coaptă și lăsați-o să se răcească puțin, apoi serviți-o cu un pahar de iaurt, lapte acru sau ceva la alegerea dvs.