Uncategorized

Ardei cu brânză în pungă… Odată ce încercați această rețetă, o veți face mereu…

Primul pas este prepararea apei sărate. Se dizolvă 1 kg de sare în 4 litri de apă clocotită. Sarea trebuie să se dizolve complet, apoi se lasă să se răcească bine.

Ardeii se spală și se curăță de semințe. Ardeii roșii au o valabilitate mai scurtă, așa că, dacă folosiți câțiva ardei roșii, asigurați-vă că îi folosiți mai întâi.

În fiecare ardei se pune o jumătate de linguriță de sare și se freacă bine pe pereții interiori cu degetele.

Apoi, ardeii se umplu cu urdă sau brânză mărunțită.

Când apa sărată s-a răcit bine, începeți să împachetați ardeii. Pentru aceasta se folosesc pungi pentru congelat. În fiecare pungă se pun 1-2 ardei, se elimină aerul și se închide cu un „nod mort”.

Pungile cu ardeii se așază imediat într-o găleată sau în borcane mari (în funcție de cât de multe puneți) și se apasă deasupra cu o farfurie și ceva greu. Se toarnă apă sărată rece. Pungile cu ardeii trebuie să fie complet scufundate în apă.

Aceasta se poate face în straturi: câteva pungi – apă sărată – pungi – apă sărată…

Ardeii pregătiți astfel îi păstrez pe terasă, indiferent dacă e rece sau cald, deoarece apa sărată nu permite schimbări bruște de temperatură și servește ca izolator.

Am lăsat ardeii pe terasă și când temperaturile erau sub zero, dar ardeii au fost în regulă, nu s-au înghețat.

Așa pot sta aproximativ 3 luni dacă nu îi consumăm mai devreme. După două săptămâni, pot fi deja folosiți. La nevoie, scot 2-3 pungi.

 



Ardeii îi tai în felii de 1 cm grosime, îi presar cu pătrunjel proaspăt tocat și boia de ardei. Este posibil ca ei să lase puțin suc în pungi – acesta este sucul lor propriu, deoarece apa din saramură nu poate pătrunde prin pungi.