Uncategorized

În 5 minute pregătiți murături: din 1,5 kg ardei roșii umpleți trei borcane.

Spălați bine ardeii sub un jet de apă rece, lăsați-i să se scurgă, apoi curățați-i de codițe și semințe.

Apoi, tăiați-i în fâșii (dintr-un ardei se pot tăia 6 sau 8 fâșii, în funcție de mărimea ardeilor și de cum doriți să-i vedeți în farfurie).

Fâșiile de ardei se așază uniform în borcanele de sticlă până se umple borcanul.

Borcanele trebuie spălate bine și sterilizate înainte. În fiecare borcan, puneți 4-5 căței de usturoi curățați. Presărați câte o linguriță de piper negru în boabe, câte o linguriță de zahăr și câte 2 lingurițe de sare în fiecare borcan.

Deasupra, turnați câte 4 linguri de acid acetic (oțet alb 9%). În timp ce umpleți borcanele cu condimente, puneți să fiarbă 1 litru de apă.

Completați borcanele cu apă clocotită până la margine, astfel încât ardeii să fie acoperiți și închideți imediat cu capace metalice. Borcanele trebuie să fie încălzite și să fie așezate pe o cârpă pentru a nu se sparge din cauza apei calde.

Capacele trebuie sterilizate anterior sau șterse cu alcool. După ce le-ați închis bine, întoarceți borcanele cu susul în jos pentru a se vacuuma și lăsați-le să se răcească. După trei zile, pot fi consumate.

Sau puteți să vă abțineți și să le lăsați până iarna. Următoarea rețetă este pentru a prepara ardei la cuptor în 5 minute, iar aceștia pot fi consumați după doar o zi.

Ingrediente necesare: 1 litru de apă, 145 g zahăr, 40 g sare, 180 g oțet alb 9% și 1 kg de ardei tăiați.

Mod de preparare a saramurii: Lăsați 1 litru de apă să fiarbă. Opriți focul și adăugați imediat 145 g zahăr, 40 g sare și 180 g oțet alb. Aceasta este cantitatea pentru 1 kg de ardei tăiați.

În rețetă este bine că puteți folosi orice fel de ardei, atât drepți cât și răsuciți, trebuie doar să fie sănătoși, deoarece se taie în fâșii.

Poate vă gândiți că este vorba de pasteurizare în cuptor, dar nu, ardeii sunt cu totul altceva și pot fi consumați imediat după 24 de ore.

Pur și simplu, umpleți borcanul cu ardei până la margine, apăsați ușor pentru a încapă mai mult, apoi turnați saramura. Închideți cu capace curate și noi și așezați borcanele pe grătar în cuptor.

La 100 de grade, lăsați-le la foc mic să fiarbă timp de o oră. Când le scoateți, înfășurați-le în prosoape sau ce aveți și lăsați-le așa până se răcesc complet. Ardeii preparați astfel pot fi consumați după 24 de ore.

 



Ardeii sunt foarte neobișnuiți, moi și literalmente se topesc în gură, fără a fi prea acri. Rețeta merită cu adevărat notată. Toți ardeii care vă vor rămâne, drepți sau răsuciți, pot fi conservați în acest mod.