Uncategorized

Din 1 kilogram de făină am făcut o plăcintă lungă de 5 metri… O rețetă foarte simplă și gustoasă…

  1. Într-un bol adânc, combinați ingredientele pentru aluat și începeți să adăugați făina treptat. Când aluatul devine compact, treceți la frământare manuală timp de 7-8 minute pe suprafața de lucru, până obțineți un aluat fin, care nu se lipește și este de consistență medie.
  2. Dacă este nevoie, presărați puțină făină, dar nu prea mult. Împărțiți aluatul în 4 părți, frământați fiecare parte și formați bile. Apoi, cu sucitorul, întindeți foi ovale și așezați-le pe un prosop presărat cu făină.
  3. Ungeți primele două foi cu ulei, apoi acoperiți-le cu celelalte două foi și uniți marginile cu degetele. Ungeți-le și pe deasupra cu ulei. Lăsați-le așa să se odihnească 30 de minute.
  4. După ce aluatul a stat, luați o bucată și începeți să o întindeți cu mâinile într-o foaie subțire pe o față de masă. În videoclip puteți vedea cum se face acest lucru treptat și încet. Aluatul se întinde foarte ușor fără să se rupă.
  5. Presărați ușor foaia cu puțin ulei, distribuiți umplutura și, ridicând fața de masă, rulați-o. Tăiați ruloul în bucăți de lungimea tăvii și așezați-le pe hârtie de copt.

 


 

  1. Ungeți-le deasupra cu ou și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute. Din această cantitate se obțin 2 tăvi pline.