Uncategorized

„Mantii – cea mai veche și cea mai bună rețetă”

Adăugați sarea în 750 g de făină, amestecați puțin cu mâna, apoi turnați apă și frământați manual. Frământați până obțineți un aluat neted. Este necesar ca aluatul să fie bine frământat.

Împărțiți aluatul în 5 părți egale, fiecare bilă ar trebui să aibă aproximativ 250 de grame. Acoperiți bilele cu o pungă și un prosop și lăsați-le să stea timp de aproximativ 30-60 de minute, în funcție de temperatura camerei, dar nu mai puțin de 30 de minute.

Între timp, tocați ceapa, adăugați carnea tocată, condimentul uscat și piperul, apoi frământați cu mâna. Topiți untul cu uleiul la foc mare. Când începe să fiarbă, luați de pe foc. Trebuie să fiarbă pentru ca untul și uleiul să se combine.

Când aluatul s-a odihnit, fiecare bilă trebuie întinsă individual într-o foaie cu un diametru de aproximativ 20 cm și fiecare trebuie unsă cu 2-3 linguri de ulei topit. Așezați foile una peste alta, unse în prealabil.

Așezați o foaie, ungeți-o, apoi așezați peste ea o altă foaie, ungeți, și tot așa până la a cincea foaie, care nu trebuie unsă.

Presărați făină deasupra, puneți o față de masă din bumbac pe masă și presărați-o și pe aceasta cu puțină făină. Dacă lucrați direct pe masă, fără față de masă, atunci presărați mai multă făină pentru a nu se lipi foaia.

Întindeți cu sucitorul cât puteți, apoi continuați să întindeți cu mâinile, până la marginile mesei. Când ați întins foaia, tăiați marginile care atârnă de pe masă și îndepărtați îngroșările cu un cuțit.

Pe margine, așezați de-a lungul întregii foi 1/5 din umplutură și stropiți puțin cu ulei. Rulați un strat în jurul cărnii, apoi tăiați, astfel încât să obțineți un rulou subțire și lung. Repetați procesul până la capăt cu restul aluatului și al umpluturii.

Apoi, din fiecare rulou, tăiați mantii de aproximativ 3-4 cm lungime. Ungeți tava (35 cm) și așezați în cerc bucățelele tăiate, mantiile. Ungeți-le cu restul de ulei (dacă doriți, nu este obligatoriu). În timp ce așezați mantiile, preîncălziți cuptorul la 250 de grade.

 


 

Coaceți până se rumenesc. Tocați usturoiul mărunt și amestecați-l cu laptele acru. Când mantiile sunt coapte și încă fierbinți, turnați deasupra acest amestec și acoperiți-le cu o altă tavă pentru încă 10 minute, ca să se absoarbă. Savurați!