Uncategorized

URDĂ ȘI IAURT…

Într-un castron adânc, puneți urda sau brânza de vaci (300 g), apoi adăugați 2 ouă, jumătate de linguriță de sare, o lingură de zahăr, și mixați totul bine cu un mixer de mână până obțineți o compoziție fină, fără cocoloașe.

După ce vă asigurați că amestecul este neted, adăugați 300 ml chefir și amestecați cu un tel pentru a omogeniza. Apoi, adăugați 250 g făină, 1 linguriță de zahăr vanilat (1/2 plic) și 1 linguriță de praf de copt (1/2 plic).

Amestecați cu telul până când făina absoarbe lichidul și compoziția devine omogenă. În timp ce continuați să amestecați, începeți să adăugați treptat apă caldă. Trebuie să obțineți o compoziție cu o consistență similară cu cea a clătitelor obișnuite.

La final, adăugați 4-5 linguri de ulei și mai mixați puțin până când uleiul este încorporat în aluat. Nu este necesar să lăsați aluatul să se odihnească, puteți începe imediat să prăjiți clătitele.

Ștergeți puțin tigaia cu ulei folosind un șervețel, încălziți-o la o temperatură moderată, apoi prăjiți clătitele pe ambele părți până capătă o frumoasă culoare aurie.


Eu le tai pe jumătate și le rulez sub formă de rulouri.