Uncategorized

„Moaie ca un burete…

  1. Într-un pahar, adăugați o linguriță de zahăr și un pliculeț de drojdie uscată, apoi adăugați 4 linguri de lapte, amestecați și lăsați 5-10 minute într-un loc cald până când drojdia se activează și devine spumoasă.
  2. Într-un bol adânc, puneți 4 linguri de unt moale sau topit și adăugați polenta.
  3. Faceți o adâncitură în mijloc și turnați drojdia activată. Adăugați sare după gust (am folosit sare condimentată cu ierburi variate, două lingurițe mici fiind suficiente, dar pentru sare obișnuită ar fi fost suficient o linguriță sau o linguriță și jumătate). Apoi adăugați iaurtul sau smântâna.
  4. Într-un alt bol, bateți ouăle cu o furculiță și adăugați-le în amestec, amestecând bine cu o lingură de lemn sau spatulă până când toate ingredientele sunt bine combinate.
  5. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, adăugați puțin mai mult iaurt; dacă este prea lichid, adăugați polenta.
  6. Acoperiți amestecul cu o pungă sau un prosop și lăsați-l să se odihnească și să fermenteze 20-30 de minute într-un loc cald.
  7. După ce aluatul de polenta a crescut, amestecați din nou și adăugați 4 linguri de ulei, amestecând bine pentru a le incorpora. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade (sus și jos).
  8. Ungeți bine formele pentru brioșe cu un șervețel înmuiat în ulei și umpleți-le cu amestec. Forma mea are 12 adâncituri, așa că le-am umplut pe fiecare cu două linguri și jumătate.
  9. Coaceți pârjoalele în cuptorul preîncălzit (200 de grade) timp de aproximativ 30 de minute sau până când devin aurii. Lăsați-le puțin să se răcească, apoi serviți-le. Urmează procedura pentru a doua rețetă:

Rețeta 2

Ingrediente necesare:

  • 2 ouă
  • 1 cană (180 ml) iaurt lichid 2.8%
  • 2 căni de făină de porumb
  • 1/2 cană ulei
  • 1/2 pliculeț de praf de copt (5 g)
  • 1/2 linguriță sare
  • 300 g brânză feta

Procedură:

 

 


 

  1. Bateți ouăle cu un tel, adăugați iaurtul, făina, praful de copt și sarea, amestecând până când amestecul este bine combinat. Rupeți brânza feta în bucăți mici și adăugați-o în amestec. Amestecați bine.
  2. Umpleți formele unse cu amestec, dar nu le umpleți prea mult. Lăsați loc pentru a crește în timpul coacerii.
  3. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 15 minute. Totuși, durata depinde de cuptor, dimensiunea formelor etc. Eu folosesc forme mici pentru brioșe și obțin 24 de bucăți.
  4. În jumătate din amestec am adăugat un pachet de spanac tocat și am obținut brioșe foarte bune cu un gust puțin diferit.