Uncategorized

„Cu o cană de iaurt și un ou veți obține cel mai frumos aluat pentru gogoși…

  1. Amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu, apoi cerne-o. Fă o adâncitură în mijloc și toarnă cele 2 lingurițe de vodcă.
  2. Pentru umplutură: poți folosi orice umplutură, cu excepția cărnii proaspete. În această rețetă, am folosit un amestec de cartofi fierti și carne de pui fiartă.
  3. Într-un castron separat, pune iaurtul la temperatura camerei, un ou, sare și zahăr. Amestecă bine cu o furculiță.
  4. Îmbină amestecul lichid cu ingredientele uscate. Frământă aluatul moale, care la început va fi puțin lipicios.
  5. Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să se odihnească în castron timp de 15-30 minute pentru a activa glutenul. După aceasta, aluatul se va transforma și va fi mult mai ușor de lucrat. Va deveni elastic și nu se va lipi.
  6. Vei obține un aluat ușor lipicios. Acoperă-l și lasă-l să se odihnească 15-30 minute. Apoi, răstoarnă-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământă-l. Formează un sul. Pe suprafața de lucru, toarnă 30 ml de ulei și unge aluatul. Împărțește-l în atâtea bucăți câte gogoși dorești să faci (mai mici sau mai mari).
  7. Împarte suprafața cu ulei și aluatul în 10-12 bucăți. Din fiecare bucată formează o bilă.
  8. Din fiecare bucată formează o bilă. Eu am obținut 11-12 bile. Apoi, aplatizează fiecare bilă cu degetele, adaugă o lingură de umplutură la alegerea ta și închide bine din toate părțile pentru a nu curge umplutura în timpul prăjirii. Formează gogoșile și prăjește-le în ulei bine încins la temperatura moderată.

 


  1. Când încep să apară bule pe partea de sus, întoarce-le pentru a se prăji și pe cealaltă parte. Când se rumenesc bine pe ambele părți, scoate-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Bucură-te de gustul lor.”