Uncategorized

„PRĂJITURĂ ITALIANĂ RAPIDĂ…

  1. Bateți ouăle spumă cu zahărul și vanilia până se îngroașă și devin cremă. Apoi adăugați laptele și uleiul și bateți puțin pentru a le omogeniza.
  2. Amestecați cu un tel și adăugați făina, praful de copt și, la final, nucile măcinate.
  3. Turnați compoziția într-o tavă mare de copt, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute.
  4. După ce s-a răcit, tăiați-l în două părți pentru a obține două foi de 20×30 cm, iar restul (colțurile) sfărâmați-le pentru a obține firimituri pentru decorare.
  5. Așezați una dintre foi într-un ring și stropiți-o uniform cu 50 ml lapte.
  6. Pentru umplutură: într-o cratiță, amestecați laptele, gălbenușurile, vanilia, zahărul și amidonul, apoi puneți pe foc și gătiți amestecul cu amestecare continuă până se îngroașă ca un budincă.
  7. Îndepărtați crema fierbinte de pe foc și adăugați untul și ciocolata albă, amestecând până când totul se topește și se omogenizează.
  8. Întindeți jumătate din cremă peste prima foaie, așezați a doua foaie, stropiți-o cu restul de lapte și deasupra răspândiți restul de umplutură.


  1. Presărați firimiturile pentru decorare și lăsați tortul la frigider timp de 3 ore. Poftă bună tuturor celor care îl încearcă!