Uncategorized

„Cele mai frumoase prăjituri tradiționale…

250 g nuci măcinate, 2 albușuri și o lingură de zahăr pudră. Mod de preparare: Mai întâi puneți laptele călduț, drojdia și zahărul, amestecați și lăsați timp de 10 minute pentru a activa drojdia. Apoi, în drojdia activată adăugați 100 ml ulei, două gălbenușuri, un ou întreg, restul de zahăr și untul înmuiat la temperatura camerei.

Adăugați puțină făină și frământați aluatul. Adăugați treptat făină, după nevoie, și frământați până obțineți un aluat neted. La final, lucrați-l pe suprafața de lucru. Acoperiți-l și lăsați-l să crească timp de o jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura. Bateți cele două albușuri spumă cu mixerul, împreună cu o lingură de zahăr pudră, până obțineți o spumă tare.

Apoi, adăugați treptat nucile măcinate și amestecați cu o lingură până când compoziția devine omogenă. Când aluatul a crescut, rupeți bucăți din el, formați bile și întindeți-le subțire cu ajutorul palmelor. În mijloc, puneți o linguriță din umplutură, apoi pliați aluatul mic și sigilați-l cu degetele pe toate părțile, formând un trandafir.

Așezați trandafirii astfel formați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezați-i la distanță, deoarece trandafirii cresc în timpul coacerii. În afară de umplutura cu nuci, îi puteți umple și cu gem. După ce ați umplut tava, lăsați-i să crească puțin pentru a se umfla.

 


 

După câteva minute, puneți-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți-i timp de 10-15 minute, până se rumenesc ușor. Lăsați trandafirii coaceți să se răcească puțin, apoi tăvăliți-i frumos prin zahăr pudră.”