Uncategorized

Foarte gustoase biscuiți mici cu griș care sunt gata în timp ce faceți cafeaua…

  1. Măsurați cu o cană de 200 ml. Bateți ouăle spumos, adăugați zahărul vanilat și uleiul, amestecați, apoi adăugați iaurtul și mixați până când compoziția este omogenă.
  2. Într-un alt recipient, amestecați ingredientele uscate: făina, grișul și praful de copt, apoi adăugați-le treptat în amestecul de ouă, amestecând bine pentru a se încorpora și a deveni uniform.
  3. Compoziția este lichidă, dar așa trebuie să fie, deoarece grișul va absorbi lichidul în timp. Lăsați compoziția să stea aproximativ o jumătate de oră. Este moale și spumoasă, dar se modelează ușor și nu se lipește de mâini.
  4. Luați bucăți mici din aluat și formați biluțe care se tăvălesc în griș și se pun într-o tavă unsă. Lăsați-le să se odihnească puțin în tavă înainte de a le coace, aproximativ 15 minute. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15-20 de minute, până devin ușor rumene.

Pentru sirop:

Amestecați zahărul pudră cu apa și adăugați zahărul vanilat. Adăugați și felii de lămâie și amestecați până când zahărul se dizolvă complet în apă. Nu fierbeți!

Turnați siropul peste prăjiturele calde, folosind o lingură pentru a pune câte puțin peste fiecare prăjitură, de 2-3 ori.

 



Din această cantitate se obțin aproximativ 70 de prăjiturele.