Uncategorized

FENOMENALĂ “PROIARĂ” CU IAURT ȘI APĂ MINERALĂ…

La 400 g făină de porumb, turnați aproximativ 200 ml de apă călduță în care ați amestecat praf de copt (10 g) și o linguriță de sare. Compoziția trebuie să fie omogenă, puțin mai groasă decât cea pentru clătite. Amestecați totul cu o lingură și turnați într-o tavă unsă cu grăsime sau ulei vegetal.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 230 de grade, timp de 15-20 de minute sau până când pe suprafață apare o crustă maronie. Pulverizați proia coaptă cu puțină apă, acoperiți-o cu un prosop de bucătărie și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o servi.

REȚETA 2 (PROIARĂ) – INGREDIENTE NECESARE: 3 ouă, 50 g făină albă (pentru pâine), 50 g griș, 150 g făină de porumb, 100 ml apă minerală, 200 ml iaurt, 200 g brânză, sare după gust, 1 plic praf de copt (10 g), 70 ml ulei.

MOD DE PREPARARE pentru rețeta 2: Separați albușurile de gălbenușurile celor 3 ouă. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare până obțineți o spumă fermă, apoi adăugați gălbenușurile și amestecați încet cu o spatulă până se omogenizează. Apoi adăugați 50 g de făină albă cernută amestecată cu 10 g de praf de copt.

Adăugați 50 g griș și 150 g făină de porumb, 1 pahar (200 ml) de iaurt lichid, 200 g brânză proaspătă mărunțită sau urdă, și 70-100 ml de ulei de gătit, sărați după gust, amestecați puțin și la final adăugați treptat 100 ml apă minerală sau după nevoie.

Amestecați cu o lingură sau spatulă de bucătărie până când ingredientele se omogenizează. La final, adăugați câteva bucățele de brânză după gust, pentru ca acestea să fie vizibile în pâine la tăiere. Tapetați o tavă (22 cm) cu hârtie de copt și turnați întreaga compoziție în ea.

 



Distribuiți uniform, nivelați și scuturați tava, presărați deasupra semințe de susan, semințe de in sau alte semințe după dorință, și coaceți timp de 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 200-210 grade.