Uncategorized

Cum se face salata de ardei rupți…

Spălați bine ardeii și ștergeți-i cu un prosop de bucătărie. Coaceți-i, curățați-i și îndepărtați semințele. Lăsați-i să se scurgă până a doua zi. Rupeți ardeii scurși în fâșii subțiri pe lungime. Puteți să-i tăiați și cu un cuțit ascuțit pe o planșetă, cum vă este mai ușor, dar „ardeii rupți” ar trebui, „după regulă”, să fie rupți…

Într-o cratiță mare pe foc, puneți uleiul să se încălzească (nu trebuie tot deodată, restul îl adăugați mai târziu), apoi adăugați ardeii și reduceți focul la moderat. Prăjiți ardeii amestecând continuu aproximativ o oră, până când se evaporă lichidul. La jumătatea gătitului, adăugați sare după gust, iar la final esență.

Încălziți borcanele, apoi umpleți-le cu ardeii rupți. Închideți-le bine și răsturnați-le. Lăsați-le să se răcească așa. Din această cantitate de ardei îmi ies mereu 9 borcane de câte 1 kg.

REȚETA 3 – INGREDIENTE NECESARE:
5 kg ardei roșii,
sare după gust,
1 linguriță de zahăr,
1 legătură mare de pătrunjel proaspăt,
2-3 căpățâni de usturoi și
250 ml ulei.

MOD DE PREPARARE:
Spălați ardeii, coaceți-i, curățați-i și îndepărtați semințele. Lăsați-i să se scurgă, ideal peste noapte. Tăiați-i în fâșii de grosimea unui deget. Într-o cratiță, puneți puțin ulei, iar când se încălzește adăugați ardeii. Adăugați restul de ulei. Gătiți până când lichidul se evaporă. Sărați după gust.

 


 

Apoi adăugați zahărul, pătrunjelul tocat mărunt și usturoiul, apoi gătiți puțin și amestecați. Încălziți borcanele de sticlă în cuptor la 100 de grade, apoi umpleți borcanele calde cu ardeii calzi. Închideți-le cu capace fierbinți.