Uncategorized

Cum se face salata de ardei rupți…

Cine încearcă o dată acest fel de mâncare, îl va face în fiecare an: Ardei rupți. O rețetă veche și bună, o parte obligatorie a conservelor pentru iarnă, abundentă și extrem de gustoasă… „Salată” de ardei pe care trebuie să o pregătiți. Vă vom dezvălui 3 rețete cu 5, 7 și 30 kg de ardei, în funcție de cantitatea pe care doriți să o preparați.

 


 

Prima rețetă de la Violeta se prepară cu 7 kg de ardei, iar pentru această rețetă aveți o prezentare video în partea de jos a linkului, iar celelalte două rețete sunt, de asemenea, verificate și excelente, din caietele bunicilor noastre.

 

 

REȚETA 1 – INGREDIENTE NECESARE:
7 kg ardei roșii,
2 linguri oțet,
1,5 linguri sare,
1 căpățână de usturoi,
1 legătură de pătrunjel proaspăt.

MOD DE PREPARARE:
Spălați ardeii și ștergeți-i cu un prosop de bucătărie, apoi așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i la temperatura cea mai mare (sau cu aer fierbinte) pe ambele părți.

Apoi puneți-i într-o pungă dublă, închideți și lăsați-i o oră să se răcească, apoi curățați-i, îndepărtați semințele și lăsați-i să se scurgă aproximativ o oră. După aceea, rupeți-i în fâșii subțiri și lungi și începeți să-i prăjiți.

Într-o cratiță largă și adâncă, încălziți 150 ml de ulei la foc moderat și adăugați ardeii. Prăjiți-i amestecând din când în când (cu lingura ridicați de jos în sus) timp de aproximativ 25 de minute. Apoi adăugați sare după gust și mai gătiți încă 5-10 minute. Adăugați oțet, usturoi tocat și pătrunjel și mai gătiți 5-10 minute. Umpleți borcanele, închideți-le și faceți pasteurizare. Vedeți video-ul cu detalii în partea de jos a textului.

REȚETA 2 – INGREDIENTE NECESARE:
20 kg ardei roșii,
500 g ardei iuți roșii,
1 ½ cană ulei,
sare după gust și
1 lingură rasă de esență.

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI….

 

Author: morenews99.com