Uncategorized

CAȘCAVAL DE CASĂ…

litri de lapte (2,8% grăsime), 6 ouă, 400 ml smântână fermentată, 1 ardei iute verde, ceapă verde, 2 lingurițe de sare. ȘI DE ASEMENEA: tifon dublu, recipient de plastic cu strecurătoare, un obiect greu pentru presare.

MOD DE PREPARARE: Laptele se pune într-o cratiță pe foc. Într-un alt bol, se bat 6 ouă întregi timp de 8-10 minute până devin cremoase și se îngroașă, apoi se adaugă 400 ml de smântână fermentată și se amestecă. Această compoziție se toarnă în fir subțire în laptele fiert, amestecând continuu.

Se fierbe bine, amestecând constant, până când brânza începe să se separe de zer (durează aproximativ 5 minute). Apoi, se ia de pe foc și se toarnă într-o strecurătoare cu tifon, în care va rămâne brânza, iar zerul se va scurge în vasul de dedesubt.

Adăugați un ardei iute verde tăiat felii subțiri, ceapă verde tocată mărunt și 2 lingurițe de sare. Adăugați-le în brânză, amestecați bine și împreună cu tifonul puneți într-un recipient de plastic perforat, astfel încât să continue să se scurgă.

 


 

Deasupra se presează cu un obiect greu. Brânza se lasă așa timp de aproximativ 2 ore, pentru a elimina toată lichidul. Apoi se îndepărtează tifonul și se lasă în frigider pentru a se întări și răci bine.