Uncategorized

„ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ FĂRĂ COACERE, SUNT GATA ÎN CÂTEVA MINUTE…

Prepararea este foarte simplă, iar ardeii pot fi consumați deja a doua zi. Trebuie să menționez că, cu cât stau mai mult în brânză, cu atât devin mai gustoși.

Spălați bine ardeii, apoi lăsați-i să se usuce complet pe un prosop de bucătărie din bumbac. Când sunt complet uscați, scoateți-le miezul, codițele și semințele din jur, apoi înțepați-i în câteva locuri pentru a permite absorbția brânzei.

După ce curățați toți ardeii, puneți în fiecare ardei o jumătate de linguriță de sare și agitați ușor pentru a o distribui uniform. Întoarceți fiecare ardei cu deschiderea în jos într-o tavă sau farfurie și acoperiți-i cu un prosop de bumbac pentru a sta 12 ore.

În acest timp, ardeii vor elibera și mai mult suc, iar cel mai bine este să faceți acest lucru seara și să continuați prepararea conservei dimineața următoare. După ce au trecut orele, pasteurizați bine borcanele.

În fiecare borcan, adăugați 1-2 lingurițe de brânză mărunțită. Eu cumpăr brânza maturată de casă pentru plăcinte din piață. Apoi, umpleți fiecare ardei cu brânza și începeți să-i așezați în borcan, cât încape, dar nu-i presați.

După ce umpleți toate borcanele, adăugați deasupra puțină brânză și presărați încă puțină sare la suprafață. Nu adăugați sucul de la ardei în borcane, deoarece aceștia vor elibera și mai mult suc, iar brânza îl va absorbi repede.

Acoperiți borcanele cu capacul corespunzător, dar nu le închideți complet. Lăsați-le acoperite cu un prosop de bumbac pentru o zi, după care veți observa că au suficient lichid în ele.

Ardeii astfel pregătiți pot fi consumați imediat, iar borcanele trebuie păstrate în frigider.

Mai jos vă prezentăm o altă rețetă pentru ardei umpluți cu brânză, dar aceștia se coc și sunt puțin mai grași, însă sunt foarte gustoși.

Ingrediente necesare: 3 ardei mari, 200 g brânză, 50 g slănină, 1 ou, 50 ml smântână sau cremă de lapte, 1 lingură de susan, 1 lingură de semințe de in, ulei după nevoie.

Mod de preparare: Spălați bine ardeii și scurgeți-i. Tăiați-i pe jumătate și curățați-i de semințe. Într-un bol, sfărâmați brânza și amestecați-o cu un ou.

În compoziție adăugați o ceașcă mică de smântână sau cremă de lapte, și dacă este necesar, sărați. Condimentați cu o lingură de susan și semințe de in după gust, iar pentru a îmbogăți gustul, adăugați și 50 g de slănină tocată mărunt sau altă carne afumată la alegerea dvs.

Amestecați bine pentru a uniformiza compoziția, apoi umpleți ardeii. Stropiți cu puțin ulei și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute până se rumenesc frumos.

 


 

Ardeii pot fi serviți ca garnitură la carne prăjită, dar cum sunt sățioși, îi puteți servi și ca fel principal.”**