Uncategorized

“Pregătiți celebra ardei umplut macedonean în borcan pentru proviziile de iarnă.”

Spălați ardeii și tăiați-le codițele, apoi lăsați-i să se scurgă și să se usuce. Tăiați usturoiul și pătrunjelul. În borcan, puneți zahărul, sarea, uleiul și oțetul. Încălziți ardeii pe plită la o temperatură medie (eu folosesc nivelul 3), coaceți-i puțin pe ambele părți doar cât să se înmoaie, nu să se ardă!

Apoi, puneți-i fierbinți în borcanul de sticlă, apăsați ușor cu o lingură și așezați usturoiul și pătrunjelul. După ce umpleți borcanul, apăsați din nou puțin, închideți bine cu capacul și întoarceți imediat borcanul pentru a crea un vid de la căldură. Lăsați-l așa până a doua zi, iar apoi este gata.

REȚETĂ PENTRU 15 KG DE ARDEI UMPLUT PENTRU IARNĂ – Ingrediente necesare:
15 kg de ardei roșii umplut, 2,350 kg de zahăr, 3,125 kg de sare, 4,2 litri de ulei de floarea-soarelui, 51 de căni mici de esență, 65 g de conservant, 7 căpățâni de usturoi și pătrunjel proaspăt după gust.

Mod de preparare:
Coaceți puțin ardeii pe plită cât să se rumenească ușor și puneți-i într-un vas mare. Într-un alt vas, pregătiți amestecul pentru turnat din ingredientele menționate și lăsați-l să stea puțin, amestecând din când în când.

Adăugați amestecul peste ardeii fierbinți și copți, apoi amestecați bine. Apăsați bine deasupra cu o tavă în care puneți o piatră și lăsați așa peste noapte. Apoi depozitați-i în borcane, apăsați bine deasupra și închideți-le cu capacul.

 


 

10 kg de ardei, 100 g de zahăr, 200 g de sare, 1,5 litri de oțet alcoolic, 2-3 căpățâni de usturoi, 3 legături de pătrunjel proaspăt, 1 plic de piper negru boabe, 3 plicuri de conservant, 1 plic de 10 g de vinobran.