Uncategorized

„Nu aștept iarna fără această rețetă…

Spălați și uscați ardeii, aranjați-i pe o tavă de copt și puneți-i în cuptorul preîncălzit la 230 de grade. Coaceți-i timp de 20-25 de minute sau până când considerați că sunt copți. Așezați-i într-o cratiță cu capac sau într-o pungă.

Lăsați-i acoperiți timp de aproximativ 15 minute pentru a se răci puțin și pentru a se decoji. Decojiți-i și îndepărtați semințele. Tăiați-i în cuburi sau după preferință.

Separat, puneți cățeii de usturoi într-un bol cu apă caldă și lăsați-i să se odihnească. Tăiați fin un buchet generos de pătrunjel proaspăt. Decojiți usturoiul și tăiați-l și pe acesta.

Într-o cratiță mare și adâncă, puneți uleiul și activați aragazul la foc mediu. Adăugați oțetul, sucul de lămâie, sarea și zahărul, amestecați până când toate se dizolvă și încep să fiarbă.

Adăugați ardeii tăiați, amestecați, apoi adăugați pătrunjelul și usturoiul tăiați, amestecați din nou. Acoperiți și gătiți timp de 10 minute, amestecând ocazional. Între timp, fierbeți capacele în apă clocotită și sterilizați borcanele în cuptor la 100 de grade.

 


 

Umpleți borcanele, ștergeți-le dacă s-au stropit pe margini, apoi închideți-le bine și răsturnați-le pe capace pentru a se vacuumiza. Acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească până a doua zi.”**