Uncategorized

“Prăjituri cu șerbet din 3 ingrediente, moi ca niște norișori… Se topesc în gură…”

  1. Începeți prin a pregăti șerbetul pentru a avea timp să se răcească. Într-o cratiță, amestecați zahărul cu apa, adăugați un mic bucată de lămâie și puneți la foc.

După ce începe să fiarbă, lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 4-5 minute, apoi luați de pe foc și lăsați să se răcească.

  1. Pentru pregătirea aluatului, procedura este de asemenea foarte simplă. Amestecați smântâna, făina și praful de copt până obțineți un aluat compact și moale, fără cocoloașe. Amestecați cu o lingură sau spatulă.
  2. Într-un bol mic, puneți puțin ulei pentru a vă uda degetele, apoi cu palmele unse, rupeți bucăți mici din aluat și formați biluțe puțin mai mari decât nucile.
  3. Așezați biluțele pe o tavă, la o distanță potrivită. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 30-35 de minute. După ce sunt coapte, înțepați-le cu ajutorul unei scobitori pentru a facilita absorbția șerbetului.


  1. Apoi, turnați peste ele șerbetul rece, acoperiți-le și lăsați-le să absoarbă șerbetul. După 1-2 ore, deschideți capacul și, dacă sunt uscate pe partea de sus, întoarceți-le cu fața în jos și lăsați-le încă 15 minute.**