Uncategorized

Fără coacerea și curățarea ardeilor…

Ajvarul este una dintre cele mai iubite creme de iarnă, care se prepară din ardei roșii, cu sau fără adaos de vinete și morcovi, iar unii pregătesc și ajvar alb din ardei verzi, cunoscut popular sub numele de „malidjano”.

 


 

Procesul de pregătire durează aproape două zile, în prima zi se coc și se curăță ardeii, iar în a doua zi, ardeii scurși se mărunțesc și se prăjesc. Totuși, în acest an, se pare că această metodă a fost înlocuită de rețete mai rapide și mai economice.

 

 

Astfel, rețeta pe care o veți citi mai jos este una dintre cele mai căutate rețete din Balcani în acest moment, și când veți citi procesul, veți înțelege de ce. Această cremă de ardei este foarte gustoasă și ușor de preparat.

Sezonul de preparare a conservelor de iarnă se apropie, iar în unele gospodării a început deja, iar prepararea ajvarului este o parte inevitabilă a acestuia. Probabil multe gospodine, din cauza ocupațiilor legate de muncă și casă, ar prefera să cumpere un produs gata făcut, deoarece prepararea ajvarului nu este o sarcină tocmai ușoară.

Cu toate acestea, această rețetă de ajvar, care se prepară în cuptor și nu necesită coacerea, curățarea și scurgerea prealabilă a ardeilor, poate le va convinge în acest an să-și prepare propria cremă delicioasă de casă, care merge perfect cu pâine și brânză, dar poate fi servită și ca salată sau adăugată în diverse mâncăruri. Iată de ce aveți nevoie:

INGREDIENTE NECESARE:

  • 600 g ardei roșii cărnoși (tip ajvar)
  • 2 căței de usturoi (sau mai mulți, după gust)
  • Sare de mare după gust
  • Puțin ulei de măsline și piper negru după gust

 

 

MOD DE PREPARARE:

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com