Uncategorized

Tort Plazma-Stracciatella fără coacere, gata în 15 minute…

  • 100 g ciocoladă albă
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g mini biscuiți Plazma sau ciocolățele mici

Mod de preparare: Bateți smântâna pentru frișcă adăugând treptat zahărul și vanilia. Adăugați crema de brânză și mixați scurt pentru a se omogeniza. Tocați fin ciocolada și adăugați-o în amestec, amestecând ușor cu o lingură.

Întindeți folie de plastic într-o formă de 30×10 cm. Înmuiați biscuiții Plazma în laptele cu ciocolată (rece) timp de 15-20 de secunde, fără a-i lăsa prea mult. Puneți 2-3 linguri de cremă pe fundul formei și distribuiți uniform.

Peste cremă așezați biscuiții Plazma, unul lângă altul, completând spațiile. Adăugați deasupra jumătate din cremă, apoi un nou strat de biscuiți și restul de cremă deasupra.

Uniformizați și terminați cu încă un strat de biscuiți (în total trei straturi de biscuiți). Lăsați tortul la frigider pentru a se răci și a se întări bine, timp de cel puțin 6 ore. Pentru decorare: la foc mediu, încălziți smântâna pentru frișcă și ciocolada albă tăiată în bucăți.

 



Amestecați până se topește, având grijă să nu se ardă. A doua zi, răsturnați tortul pe un platou, îndepărtați folia și turnați ganache-ul peste tort. Decorați după preferință.