Uncategorized

Prăjitură Mănăstirească…

Modul de preparare este foarte simplu. Toate ingredientele se pun într-un bol mai adânc și se amestecă cu o lingură sau spatulă până se obține un amestec uniform, omogen.

Acest amestec se toarnă într-o tavă sau formă de dimensiune medie, unsă și tapetată cu făină în prealabil sau tapetată cu hârtie de copt. Agitați ușor tava pentru a nivela aluatul.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de aproximativ o jumătate de oră, dar totuși, deoarece fiecare cuptor coace diferit, verificați cu o scobitoare – dacă iese uscată, înseamnă că prăjitura este gata.

Imediat, în timp ce este caldă, ungeți-o cu marmeladă la alegere, deoarece căldura va topi marmelada și aceasta se va întinde mai ușor. Deasupra, presărați nuci măcinate sau tocate, la alegere.

De asemenea, marmelada este la alegere, puteți pune orice doriți sau pur și simplu ce aveți la îndemână. Eu am pus marmeladă de caise. Cine dorește, poate turna și glazură de ciocolată.

Pentru glazura de ciocolată:
Amestecați 200 g de ciocolată de post cu 2-3 linguri de ulei și topiți-le la foc mic până se topesc complet. Apoi, adăugați treptat glazura peste prăjitură și distribuiți-o uniform.

 


 

Deasupra puteți presăra un amestec de nuci măcinate și tocate sau alune, migdale sau arahide. Orice ați folosi, va fi delicios și decorativ. Prăjitura este moale ca bumbacul, foarte gustoasă și aromată.