Uncategorized

REȚETĂ ORIGINALĂ PENTRU PINJUR DE CASĂ…

Spălați legumele, uscați-le și curățați-le de coajă. Coaceți ardeii pe plită (sau în cuptor), puneți-i într-o pungă de plastic timp de 30 de minute pentru a-i curăța mai ușor și tăiați-i în fâșii mici.

Curățați vinetele de coajă și tocați-le la mașină sau tăiați-le cuburi. Puneți-le la fiert timp de zece minute, apoi scoateți-le din apa clocotită cu o lingură cu sită. Puteți reduce cantitatea de vinete dacă nu sunteți un fan.

Puneți roșiile în apă clocotită pentru a le curăța mai ușor de coajă, apoi tocați-le la mașina de roșii.

Într-o tigaie mare, puneți uleiul și încălziți-l. Turnați roșiile tocate (le puteți toca la mașina care separă semințele și coaja sau radeți roșiile curățate pe o răzătoare obișnuită). Amestecați și prăjiți-le în ulei timp de 30 de minute.

Adăugați ardeii curățați și tăiați anterior în fâșii. Prăjiți totul împreună încă 30 de minute. Apoi adăugați vinetele tocate sau tăiate, pe care le-ați fiert scurt în apă clocotită și le-ați scurs.

Continuați să gătiți totul împreună încă 30 de minute, amestecând constant. Apoi adăugați usturoiul tocat. După zece minute, adăugați ardeiul iute, dacă doriți. Apoi adăugați oțetul de vin și gătiți încă 30 de minute.

La final, adăugați frunze de pătrunjel. Puneți pinjurul gata preparat în borcane sterilizate și încălzite. Închideți-le imediat și întoarceți-le cu capul în jos. Acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească singure.

 


 

Păstrați borcanele în cămară sau pivniță, la o temperatură constantă, într-un loc întunecat. Sper că vă va plăcea gustul acestui pinjur și că vă veți bucura de el în zilele de iarnă.