Uncategorized

Veți spune că aceasta a fost o plăcintă…

Acest pachet de jumătate de kilogram de foi conține în total douăzeci de foi egale, nici prea subțiri, nici prea groase. Am obținut în total cinci rulade, fiecare cu câte patru foi. Adaptați numărul de rulade în funcție de numărul foilor din pachetul dumneavoastră.

Într-un bol adânc, spargeți cele patru ouă și bateți-le spumă cu ajutorul unui tel. Apoi adăugați jumătate de kilogram de brânză de vaci mărunțită, 50 ml ulei, 100 ml iaurt, 100 ml apă minerală și jumătate de pliculeț de praf de copt (6 g).

Amestecați bine ingredientele pentru a obține o compoziție omogenă. Apoi desfaceți foile și numărați-le, împărțindu-le în grămăjoare de câte 4 foi pentru o ruladă. Desfaceți o foaie și întindeți uniform câteva linguri din compoziția preparată.

Apoi luați o altă foaie și încrețiți-o între mâini, pentru a obține un fel de bilă – ca un trandafir deschis. Nu trebuie să vă faceți griji pentru forma „bilei” din foaie, doar să fie pufoasă. Așezați-o într-un colț al foii umplute.

Luați a doua foaie și încrețiți-o la fel, apoi așezați-o lângă prima „bilă” de foaie încrețită. Continuați procedura și cu a treia foaie, pentru a acoperi întreaga lungime a foii de bază. Deasupra, aplicați uniform câte puțin din compoziție pe fiecare dintre „bilele” încrețite.

Apoi începeți cu grijă să rulați foaia într-un rulou mare și gros. Puneți rulada astfel preparată în tava de copt, care a fost anterior bine unsă cu ulei, untură sau unt. Continuați procedura și cu celelalte foi până umpleți tava.

 


 

Deasupra, ungeți-le cu compoziția rămasă. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ o jumătate de oră sau până se rumenește frumos. Când este gata, scoateți-o și, după câteva minute, poate fi servită.