Uncategorized

Pâinile nemâncăruri ale bunicii mele…

Rețetă de neprețuit! Pâinicile de casă sunt excelente pentru mic dejun, gustare sau prânz de luat la muncă. Așadar, dacă nu ați încercat să le faceți până acum, încercați această rețetă simplă.

Ingrediente necesare: 300 ml iaurt, 600 g făină, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 1/2 lingură sare, 1 plic de praf de copt.

Mod de preparare: Într-un vas adânc, puneți făina, apoi adăugați iaurtul, bicarbonatul de sodiu, sarea și praful de copt. Se frământă un aluat moale și neted. Aluatul se întinde într-o foaie mare de 1 cm grosime.

Foaia întinsă se taie pe lungime în fâșii, apoi pe lățime, în diagonală pentru a obține forme de baklava. Sau le tăiați în forme după preferință (sunt foarte gustoase, indiferent de formă).

Baklavalele obținute se prăjesc în ulei încins moderat și apoi se așează pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime. Pâinicile se servesc cu brânză și un pahar de iaurt sau cu lapte acru. În continuare, citiți rețeta pentru pâinicile cu iaurt:

Rețetă testată pentru mic dejun sau cină – pâinici cu iaurt – gata în jumătate de oră. Pâinici delicioase, moi, care vă vor impresiona cu gustul lor. Se pregătesc rapid, în jumătate de oră sunt gata! Rapide și gustoase.

Ingrediente necesare: 2 ouă, 250 ml iaurt, 1 linguriță sare, 1 praf de copt și 550-600 g făină.

Mod de preparare: Bateți ușor cele două ouă cu un tel, apoi adăugați 250 ml iaurt, 1 linguriță sare și 1 praf de copt. Amestecați bine pentru a combina ingredientele. În amestec începeți să adăugați 4,5 căni (de 200 ml) făină sau 550-600 g.

Mai întâi amestecați cu o lingură, apoi cu mâinile. Frământați bine un aluat moale care nu se lipește de mâini. Transferați aluatul pe o suprafață presărată cu făină și întindeți-l într-o foaie de grosimea de 5 mm.

Foaia se taie în dreptunghiuri, pătrate sau triunghiuri și se lasă să se odihnească 10 minute. Între timp, încălziți uleiul. Prăjiți-le la temperatură moderată.

 


Mai întâi puneți-le în ulei cu partea de sus, apoi după ce se rumenesc, întoarceți-le pe cealaltă parte. Pâinicile prăjite se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.