Uncategorized

Covrigi – îți lingi degetele…

  1. Într-un bol adânc, amestecați drojdia cu apă caldă, ulei și ou. Adăugați iaurtul și omogenizați. În amestecul lichid, începeți să adăugați treptat făina amestecată cu sare și praf de copt.
  2. Frământați un aluat moale, care se lipește ușor de mâini. Continuați să frământați pe o suprafață presărată cu făină și formați o bilă. Apăsați ușor cu palmele, apoi întindeți aluatul cu sucitorul într-o foaie mare, aproximativ 50 cm.
  3. Pe toată suprafața foii, radeți untul (din congelator) și cașcavalul. Apoi începeți să pliați: de pe latura lungă, pliați 4-5 cm, apoi din nou, și așa mai departe până la capăt. La fiecare pliere, apăsați ușor cu degetele deasupra. Împăturiți dreptunghiul lung încă de două ori, de pe o parte și de pe cealaltă, apăsați din nou cu palmele deasupra, înveliți în folie și lăsați la frigider timp de 20 de minute.
  4. Întindeți aluatul odihnit pe o suprafață presărată cu făină într-o foaie dreptunghiulară de 30 cm. Tăiați-o în 8 fâșii. Luați fiecare fâșie de la capetele opuse și răsuciți în direcții opuse, ca și cum ați stoarce un prosop. Apoi, uniți capetele pentru a forma un inel-covrig.
  5. Așezați covrigii în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ungeți-i deasupra cu gălbenușuri. Opțional, presărați susan și chimen negru.

 


 

  1. Lăsați-i 10 minute în cuptorul preîncălzit la 100 de grade, apoi măriți temperatura la 190 de grade și coaceți până se rumenesc.