Uncategorized

Ardei umpluți cu brânză…

– Ardei umpluți fără carne. Mâncarea fără carne, preparată astfel și foarte gustoasă, este ideală pentru persoanele care țin dietă, vegetarieni sau vegani, dar este și mai bună în zilele de vară când nu se recomandă consumul excesiv de carne, mai ales că nu se știe întotdeauna sursa acesteia, totuși ar trebui să consumăm ceva mai ușor în această perioadă caldă.

Ardeiul umplut de post cu legume, dovlecei, cartofi, morcovi și orez este o alegere excelentă pentru un fel principal dacă sunteți la post sau țineți dietă. Ardeii sunt foarte gustoși și, mai presus de toate, sănătoși, deoarece sunt bogați în mulți nutrienți esențiali pentru perioada de vară.

Ingrediente necesare: 12 ardei, 3 roșii mari, 2 cepe, 1 cartof, 3 morcovi, 2 dovlecei de mărime medie, 50 g orez, puțin condiment C sau vegeta (condiment uscat pentru legume la alegere), boia dulce și piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălați bine ardeii sub jet de apă rece, scurgeți-i și curățați-i de semințe. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Spălați roșiile, apoi alternați-le între apă fierbinte și rece pentru a le curăța mai ușor de coajă.

Acest pas poate fi sărit dacă nu vă deranjează coaja de la roșii. Restul legumelor spălați-le bine cu apă rece, apoi curățați-le. Radeți dovleceii, morcovii și ceapa, iar ceapa puneți-o la călit la foc mic cu puțin ulei de gătit până se înmoaie și se cristalizează.

Apoi, în ceapa călită adăugați legumele rase și amestecați. Cel mai bine ar fi să faceți toate acestea într-o cratiță mai mare și mai adâncă, pentru a putea amesteca bine conținutul fără să se verse. În cratiță, adăugați aproximativ 100 – 150 ml de apă, doar cât să nu se ardă la fund.

Când legumele sunt călite și s-au înmuiat, adăugați orezul spălat în prealabil, apoi asezonați cu două linguri de condiment uscat pentru legume, o linguriță de piper negru măcinat, două linguri de boia dulce și alte condimente după gust. Amestecați bine.

După ce ați omogenizat compoziția cu legumele și condimentele, începeți să umpleți ardeii. Așezați-i într-un vas adânc și termorezistent. Ardeii umpluți se închid cu felii de roșii. Feliile de roșii le puteți așeza și între ardei.

Dacă rămâneți cu compoziție, o puteți distribui și între ardeii umpluți. Turnați peste ardei 1,5 litri de apă sau cât să acopere ardeii. Puneți vasul pe foc și încălziți până fierbe.

Din momentul în care începe să fiarbă, gătiți 20 de minute. După acest timp, asezonați mâncarea cu încă 1 – 2 lingurițe de condiment uscat sau după gust, jumătate de linguriță de piper negru tot după gust.

 


Preîncălziți cuptorul la 250 de grade, presărați ardeii cu pătrunjel tocat mărunt, apoi puneți-i la copt timp de aproximativ 15 minute.