Uncategorized

Ardei umpluți cu brânză…

Aceasta este o metodă diferită de a prepara ardeii. Până acum nu v-ați gândit să-i umpleți așa, dar sunt foarte gustoși, perfecți pentru vară, un fel de mâncare ușor care se pregătește rapid. De fiecare dată când prepar acești ardei, fac și o ciorbă.


Ingrediente necesare: 250 – 300 g brânză (feta sau altă brânză la alegere), 7 ardei mici, 1 ou, 2 lingurițe griș, 3 lingurițe mezeluri tăiate mărunt (se poate șuncă), 2 lingurițe măsline tocate, puțin ulei, 1 roșie, poate și puțin roșie gătită, 1 linguriță smântână, 2 – 3 căței de usturoi. Alte ingrediente necesare: sare, piper negru, busuioc, mărar, pătrunjel…

 

 

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade cu aproximativ 30 de minute înainte de a pune ardeii la copt. În funcție de tipul de brânză pe care îl folosiți, ajustați cantitatea de sare. Nu uitați că și mezelurile pot adăuga sare în ardei.

În loc de mărar, puteți folosi rozmarin sau busuioc. Într-un vas adânc, sfărâmați brânza și apoi adăugați un ou, amestecând bine. Apoi, adăugați 3 – 4 lingurițe de mezeluri tocate mărunt. Puteți folosi și un amestec de mezeluri.

Adăugați și măslinele, cantitatea după preferințe. În unele rețete se adaugă ciuperci ca înlocuitor pentru carne, dar și așa ardeii sunt foarte gustoși. Amestecați bine compoziția și omogenizați-o.

La final, adăugați grișul și o linguriță de smântână. Omogenizați bine, apoi asezonați după gust. Se adaugă și usturoiul tocat mărunt. Umpleți fiecare ardei cu compoziția obținută și așezați-i într-o tavă unsă în prealabil. Fiecare ardei se închide cu o felie de roșie.

Dacă rămâneți cu compoziție, umpleți mai bine ardeii sau folosiți mai mulți ardei. Această cantitate este suficientă pentru un prânz consistent. Așezați restul de roșii în jurul ardeilor în tavă, apoi stropiți cu puțin ulei deasupra.

Dacă ați preparat sos de roșii, turnați-l peste ardei înainte de a-i pune la copt, dar acest pas nu este necesar. Ardeii se coc în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 – 50 de minute. Detaliile întregului proces le puteți viziona în videoclipul de AICI.

II REȚETĂ: Ardei umpluți de post, fără carne, nu ați mai mâncat așa ceva.

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com