Uncategorized

REȚETĂ: Cum să întindeți cele mai ușor și rapid foi de plăcintă de casă

Camera unde lucrați cu aluatul trebuie să fie caldă. Repetați procedura și cu celelalte bucăți de aluat. În timp ce foile se odihnesc, pregătiți umplutura. Începeți cu întinderea: ridicați prima foaie și țineți-o în centru, apoi rotiți foaia treptat pentru a întinde toate părțile uniform.

Așezați foaia pe o suprafață de lucru acoperită cu un șervet, apoi întindeți cu grijă marginile cu ajutorul degetelor, mișcându-vă circular în jurul întregii foi. La final, rupeți marginea foii (partea groasă de la capăt). Aplicati uniform umplutura pe întreaga foaie și presărați puțin ulei.

Apoi, ridicați șervetul de pe o parte astfel încât foaia să se plieze cu buzunare de aer și să înceapă să se rotească într-o rolă. Continuați rularea rolei ridicând treptat șervetul. Tăiați marginile și răsuciți cu grijă rola în tava, în formă de melc.

Pentru următoarele foi, adăugați-le peste cele anterioare. Deasupra ungeți cu puțin ulei și puneți la copt într-un cuptor bine preîncălzit la 220 de grade. Dacă observați că se rumenește prea repede, puneți deasupra folie sau hârtie pentru a nu se arde.



Când este bine coaptă, stropiți-o cu puțină apă și acoperiți-o cu un prosop de bumbac pentru a se răci puțin și a se înmuia. Apoi o puteți servi ca fel principal, pentru mic dejun sau cină, cu un pahar de iaurt, brânză sau lapte acru.**