Uncategorized

“Foietaj, fără dospire – Un gust de neuitat…

Într-un bol adânc, cerneți făina, faceți o mică adâncitură în mijloc și adăugați toate ingredientele necesare. Începeți să adăugați treptat apa minerală în timp ce frământați încet aluatul.

Când aluatul devine compact, transferați-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământați-l câteva minute până devine nelipicios, mediu moale (mai degrabă spre ferm decât spre moale).

Acoperiți aluatul cu un șervet și lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute pentru a se relaxa.

Apoi modelați-l într-o pâine pentru a-l împărți mai ușor în părți mai mici, egale, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Noi l-am împărțit în șapte părți. Din fiecare parte modelați o bilă.

Ungeți suprafața de lucru cu ulei, apoi întindeți fiecare bilă cu sucitorul într-o foaie de grosime medie.

Ungeți foaia cu ulei deasupra și întindeți-o puțin mai mult pentru a o face mai subțire. Această foaie întinsă este foarte elastică și poate fi întinsă suplimentar cu mâinile (trăgând ușor marginile).

Presărați deasupra cu untură de casă topită sau unt/margarină, ungeți și presărați cu brânză mărunțită.

Tăiați foaia ca pe un soare cu raze, apoi pliați fiecare rază spre mijloc. Pogăcica formată lăsați-o deoparte, apoi luați un alt aluat și întindeți-l la fel ca pe cel anterior.

Ungeți foaia și presărați cu brânză mărunțită, apoi puneți pogăcica mică în mijloc.

Tăiați din nou foaia în raze și pliați fiecare rază peste pogăcică. Repetați procedura până când folosiți toate bucățile de aluat.

Când obțineți o pogacă mare, apăsați-o suplimentar cu palmele și întindeți-o pentru a fi mai subțire, apoi transferați-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea de sus în jos.

Ungeți deasupra cu grăsime topită și lăsați-o să se odihnească 5-10 minute, apoi întindeți-o din nou puțin cu palmele.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați pogaca în cuburi, ungeți-o cu ou bătut și, dacă doriți, presărați-o cu semințe după gust.

 


Puneți-o la copt când cuptorul este încălzit și reduceți imediat temperatura la 180-170 de grade.**