Uncategorized

“RAVANIE TOPENIȚĂ…

(pentru primul strat): 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 2,5 linguri de făină, 2,5 linguri de griș, 150 g nuci, 150 g ciocolată rasă sau praf de ciocolată. Pentru al doilea strat: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 2,5 linguri de făină, 2,5 linguri de griș. Pentru sirop: 600 g zahăr, 650 ml apă. Pentru presărare: nuci măcinate/tocate și ciocolată rasă.

MOD DE PREPARARE: Într-un bol adânc, bateți spumă cinci ouă cu cinci linguri de zahăr. Bateți suficient de mult până când zahărul se topește, apoi adăugați 2,5 linguri de făină, 2,5 linguri de griș, 150 g nuci măcinate și 150 g ciocolată rasă (sau praf de ciocolată).

Continuați să bateți până când ingredientele sunt bine omogenizate, apoi turnați amestecul într-o tavă unsă și tapetată cu făină, cu dimensiunile de 30×22 cm sau acoperită cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de doar 10 minute (va continua să se coacă împreună cu al doilea strat), atât cât să formeze o crustă.

Între timp, pregătiți aluatul pentru al doilea strat: bateți cinci ouă cu cinci linguri de zahăr, apoi adăugați 2,5 linguri de făină, 2,5 linguri de griș. Turnați amestecul galben peste crusta întunecată și neteziți. Reintroduceți în cuptor să se coacă la 180 de grade pentru aproximativ jumătate de oră.

Lăsați prăjitura coaptă să se răcească puțin, apoi pregătiți siropul din 600 g zahăr și 650 ml apă. După ce începe să fiarbă, lăsați-l să fiarbă timp de 5 minute. Lăsați siropul să se răcească puțin timp de 5 minute, apoi turnați-l uniform peste prăjitură.


 

Lăsați-l să se răcească și să absoarbă siropul, apoi presărați deasupra cu nuci și ciocolată. Serviți bine răcită. Puteți decora suplimentar cu o bilă de înghețată de vanilie.