Uncategorized

“RAVANIE TOPENIȚĂ…

Un desert tradițional însiropat – ravanie sau topeniță, foarte simplu și rapid de preparat cu ingrediente pe care deja le aveți în bucătărie. Acesta este unul dintre cele mai gustoase deserturi suculente, obligatoriu de preparat pentru toate sărbătorile importante, cu excepția celor de post.

 


 

Rețetă și prezentare video de la “Bucătarul de Acasă” – Topeniță, un desert tradițional. Pentru acest desert sunt necesare 10 ouă și se prepară într-un mod similar cu celebrul cozonac. În videoclip este arătat că ouăle se bat întregi împreună cu zahărul, iar în alte rețete, mai întâi se bat albușurile până se obține o spumă fermă, apoi se adaugă treptat gălbenușurile, iar ingredientele uscate se bat la viteză mică sau manual.

 

 

În aluatul pentru pandișpan nu se adaugă praf de copt, iar pe lângă făină se adaugă și griș, astfel încât nu este necesar un bătut special al albușurilor și gălbenușurilor, deoarece grișul nu permite „creșterea” crustei. Totuși, după ce se coace și se toarnă siropul, acest desert devine extrem de gustos. Indiferent de cum bateți ouăle, nu veți greși.

Dacă l-ați mâncat la bunicile voastre, cu siguranță vă veți aminti de copilărie… Și încă o observație: adăugați siropul treptat, nu-l turnați pe tot dintr-o dată, deoarece este posibil să nu fie nevoie de întreaga cantitate. Adăugați-l treptat, cu polonicul. Iată de ce aveți nevoie:

INGREDIENTE NECESARE

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…

 

Author: morenews99.com