Uncategorized

“KINEZERI…

Într-un bol adânc, puneți carnea tocată și adăugați cele patru ouă. Frământați amestecul cu mâna până când ouăle sunt absorbite în carne. Apoi, adăugați 50 ml de ulei și frământați din nou până când acesta este complet încorporat.

Într-un alt vas, cerneți făina și amestecați-o cu un pliculeț de praf de copt. Începeți să o adăugați treptat la carne (în două-trei reprize) în timp ce frământați manual. Trebuie să se omogenizeze și să nu rămână cocoloașe.

Apoi, adăugați pesmetul și frământați din nou pentru a-l distribui uniform. În acest moment, amestecul este destul de dens, așa că începeți să adăugați treptat apa. Frământați tot timpul cu mâna. La final, condimentați după gust și amestecați din nou. Trebuie să obțineți un amestec semi-lichid, dens, omogen și uniform.

Acoperiți vasul cu o pungă sau, cel mai bine, cu folie alimentară transparentă și lăsați amestecul să stea câteva ore în frigider, de preferat peste noapte. În acest timp, amestecul se va îngroșa și toate condimentele se vor absorbi și combina.

Într-o tigaie largă, puneți ulei (minim 2 cm) să se încălzească la temperatură moderată. Într-un pahar mic sau o ceașcă, puneți apă rece sau ulei, iar înainte de a lua din amestec, înmuiați lingurița mică.


Puneți bile mici în uleiul încins și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc frumos. Scoateți-le cu o lingură cu sită pe o farfurie tapetată cu șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.