Uncategorized

Un preparat simplu, dar fantastic…

Spălați ardeii și ștergeți-i cu un prosop uscat, apoi curățați-i cu grijă de semințe. Așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade.

Transferați ardeii copți într-un recipient care poate fi închis sau pur și simplu înfășurați-i într-o pungă pentru a se aburi, pentru a putea fi curățați mai ușor ulterior. Lăsați-i așa timp de 30-40 de minute pentru a se răci puțin.

Apoi, curățați-i și lăsați-i la scurs pentru a elimina excesul de suc. Între timp, pregătiți materialul necesar pentru pane: într-un bol bateți două ouă, într-un alt bol puneți făina, iar într-un al treilea bol puneți pesmetul.

Tăiați cașcavalul și mezelurile (șunca) în fâșii subțiri. Adăugați o linguriță de sare în făină, iar ouăle le sărați cu jumătate de linguriță. Sărați și ardeii cu o linguriță de sare.

Adăugați o lingură de lapte (sau apă, iaurt) în ouă și bateți-le cu o furculiță. În fiecare ardei puneți câte un bucată de cașcaval și mezeluri, iar după preferință puteți adăuga mai mult sau umpleți după gust.

PANARE: Treceți ardeii umpluți mai întâi prin făina amestecată cu sare, apoi prin ouăle bătute și în final prin pesmet. Prăjiți ardeii pregătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii.

Uleiul trebuie să fie încins la o temperatură moderată. Dacă nu sunteți siguri dacă uleiul este suficient de încins, puteți verifica cu o scobitoare de lemn: când apar multe bule, înseamnă că este suficient de încins.

 


 

Scoateți ardeii prăjiți pe un platou tapetat cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.