Uncategorized

Prăjitură festivă cu fructe uscate…

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Adăugați praful de sare și praful de copt în făină. Într-un bol adânc, bateți ouăle spumă, adăugând treptat zahărul. Apoi adăugați uleiul, laptele și vanilia, amestecând până la omogenizare.
  2. Adăugați treptat făina în amestecul lichid. Amestecați până nu mai sunt cocoloașe, dar lăsați compoziția spumoasă. Tapetați sau ungeți și presărați făină într-o formă de copt de 29×12 cm și cu o înălțime de 6 cm.
  3. Tăiați mărul în bucăți mai mici decât o înghițitură, adăugați coaja rasă de lămâie și sucul de la jumătate de lămâie. Adăugați nucile tocate, stafidele și fructele confiate. Adăugați o lingură de amidon și amestecați.
  4. ASAMBLARE: o treime din aluat, jumătate din amestecul de fructe, o treime din aluat, restul de fructe și terminați cu aluat. Coaceți în cuptorul bine preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute.

 


 

  1. Lăsați prăjitura să se răcească, apoi turnați glazura albă (amestecați zahărul pudră cu puțin lapte până obțineți un amestec dens) și decorați cu fructe confiate tocate.