Uncategorized

Tortă fără făină gata în 5 minute: Fără ouă, fără cuptor, se topește în gură”

  1. Prăjiți ușor arahidele crude, decojite, cu un praf de sare (prăjiți-le într-o tigaie uscată, la temperatură medie) până încep să miroasă frumos, apoi lăsați-le să se răcească.
  2. Puneți-le într-un blender sau robot de bucătărie și tocați-le fin.
  3. Sfărâmați biscuiții cu mâna (puteți folosi orice tip de biscuiți preferați, chiar și biscuiți de ceai), apoi zdrobiți-i într-un blender sau cu un blender manual. Trebuie să obțineți un praf foarte fin.
  4. Puneți biscuiții măcinați într-un bol adânc și adăugați arahidele măcinate. Amestecați cu o spatulă pentru a uniformiza ingredientele.
  5. Adăugați 100 g unt topit și răcit, amestecați din nou până obțineți o compoziție cu consistența unui nisip umed.
  6. Turnați amestecul într-o formă de 18 cm, unse și tapetate cu hârtie de copt.
  7. Întindeți uniform pe fundul formei și puțin pe margini, apoi apăsați cu fundul unui pahar pentru a avea o grosime uniformă.
  8. Într-un bol separat, bateți 200 ml smântână pentru frișcă până devine pufoasă, adăugând treptat 100 g zahăr pudră. Bateți câteva minute până obțineți o frișcă cremoasă. În alt bol, bateți crema de brânză și începeți să adăugați treptat frișca.
  9. Bateți scurt până se combină într-o cremă netedă și delicată. Curățați o banană și tăiați-o în rondele de 3-4 mm grosime.
  10. Pe baza de biscuiți, turnați o treime din cremă și uniformizați.
  11. Aranjați rondelele de banană, apoi adăugați a doua treime din cremă, întindeți uniform și neteziți.
  12. Pe foc mic, topiți 150 g ciocoladă tăiată cubulețe cu 100 ml smântână pentru frișcă. Amestecați până obțineți o glazură lichidă (aveți grijă să nu se ardă).
  13. Turnați jumătate din ganache-ul de ciocolată peste crema albă, uniformizați, apoi turnați restul de cremă albă deasupra.
  14. Uniformizați și, la final, turnați restul de ganache de ciocolată. După ce uniformizați, presărați deasupra ciocoladă albă rasă, care contrastează perfect cu ciocolada neagră.

 

 


 

  1. Lăsați torta în frigider să se răcească și să se întărească timp de cel puțin 3-4 ore, apoi scoateți ringul, tăiați și serviți.”**