Uncategorized

“Prăjitură de ciocolată ieftină pentru fiecare zi…

Într-un vas mai adânc, puneți toate ingredientele enumerate. Amestecați totul într-o compoziție omogenă și groasă, fără cocoloașe, și turnați într-o tavă mică unsă și presărată cu făină, de aproximativ 15×27 cm (sau similar).

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul este copt (verificați cu o scobitoare sau cuțit). Nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute.

Pentru glazură: 1 cană de lapte (poate mai mult dacă doriți o prăjitură mai umedă, a mea este doar puțin umedă), puțin mai puțin de o cană de zahăr, 3 linguri de cacao (sau puteți combina cu ciocoladă, adăugați puțin ciocolată de lapte), 150 g de unt sau margarină

Puneți toate aceste ingrediente într-o cratiță și amestecați până se topesc. Nu este necesar să fierbeți sau să lăsați să fiarbă prea mult pentru a nu evapora prea mult lichid (în acest caz, adăugați puțin mai mult lapte).

 


 

Turnați glazura peste prăjitura răcită și tăiată în cuburi. Lăsați să se absoarbă. În timpul coacerii, prăjitura se poate umfla puțin în mijloc și poate fi inegală, în acest caz, fie neteziți-o cu un cuțit, fie îndreptați-o.”**