Uncategorized

“COZONAC DE CASĂ…

Pentru Paște, în mod tradițional, se pregătește o pâine dulce împletită ca o cosiță, care în diferite regiuni poartă nume diferite: cozonac, cozonac, mili-brod sau pur și simplu, pâinea de Paște.

 



În mod special, gospodinele depun un efort considerabil în prepararea aluatului, care, după coacere, trebuie să fie moale și să se desprindă în fire.

 

 

INGREDIENTE NECESARE (pentru măsurare se folosește o cană de 250 ml, laptele și zahărul se umplu până la marginea canelurii, iar uleiul puțin mai puțin): 2 cuburi de drojdie proaspătă (80 g) și pentru activare: 1 cană de lapte, 3 linguri de zahăr și puțină făină pentru a obține o pastă.

PENTRU ALUAT: 2 kg făină, 2 căni de lapte, 2 căni de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat (10 g), 1 cană de ulei, 1 praf de sare, 1 plic de praf de copt (10 g), 4 ouă, 100-200 g stafide albe uscate, coaja rasă de la 1 lămâie și, dacă doriți, puțin mahleb. *Se pot adăuga rahat tăiat, umplutură de nuci, mac sau marmeladă.

Pentru ungerea înainte de coacere: 1 gălbenuș și 2 linguri de lapte. Pentru ungerea înainte de finalizare: câteva linguri de zahăr, puțină apă pentru a dizolva zahărul, 1 plic de zahăr vanilat (10 g). Pentru ungerea după coacere: puțin margarină sau unt.

 

 

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com