Uncategorized

ALVA ORIGINALĂ TAAN: Rețetă cu 3 ingrediente, cel mai bun desert pentru cafea”

280 g zahăr, 100 ml apă și 340 g tahini. MOD DE PREPARARE: Într-o cratiță, fierbeți apa cu zahărul, reduceți temperatura de la momentul fierberii și gătiți până se dizolvă complet zahărul.

Când siropul începe să fiarbă, luați-l de pe foc și adăugați tahini-ul, amestecând continuu. Amestecați până când cele două ingrediente se combină complet și devin o masă cremoasă.

Tapetați o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, turnați alva în ea, agitați, neteziți și lăsați să se răcească. Când devine suficient de fermă, înveliți-o în hârtie și apoi în folie de plastic și lăsați-o la frigider peste noapte.

După aceea, desfășurați folia, tăiați bucăți de dimensiunea dorită și serviți. Pentru a doua rețetă, aveți nevoie de trei ingrediente:

REȚETĂ 2 – INGREDIENTE NECESARE: 1/3 ulei de susan presat la rece, 1/3 miere, 1/3 nuci măcinate. Sau, simplu, folosiți cantități egale din toate cele trei ingrediente. MOD DE PREPARARE: Într-un vas de lemn, amestecați ușor uleiul de susan și mierea cu o lingură de lemn.

 



Amestecați până când cele două ingrediente se combină într-o masă compactă. Când obțineți o pastă frumoasă, adăugați nucile măcinate anterior și amestecați din nou cu grijă. Nucile este mai bine să fie adăugate în câteva etape pentru a se amesteca mai ușor. Procedura este aceeași ca în prima rețetă.